بازديد سرپرست صندوق احيا از پرديس «حاج‌آقا علي» رفسنجان

به گزارش ميراث آريا (chtn)، به نقل از روابط‌عمومي اين صندوق، «احمد ميرزا کوچک خوشنويس» که به دعوت انجمن مرمت دانشگاه شهيد باهنر کرمان جهت سخنراني در همايش دو روزه بزرگداشت ميراث‌فرهنگي در کرمان حضور داشت ، پس از بازديد از پرديس حاج آقا علي رفسنجان گفت : خانه «حاج آقا علي» با معماري زيبا و ايراني يکي از بزرگترين و زيباترين خانه‌هاي خشتي و سنتي جهان به شمار مي‌آيد که توسط «حاج آقا علي» معروف به «زعيم‌الله رفسنجاني» که بزرگ‌ترين تاجر ايراني آن دوره بود، در سال 1136 هجري خورشيدي ساخته شده است.

او افزود : خانه حاج آقا علي رفسنجان از جمله بناهاي صندوق احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي است که در اين بازديد از نزديک در جريان استحکام‌بخشي تمام بنا قرار گرفتم ، خوشبختانه از نظر استحکام بخشي بنا اقدامات مناسبي صورت گرفته شده است.

سرپرست صندوق احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي در پايان خاطر نشان کرد : پرديس حاج آقا علي رفسنجان قرار است پس از پايان مرمت و احيا به مرکزي اقامتي و پذيرايي تبديل شود.

خاطرنشان مي‌شود؛ از جمله مهمترين آثار تاريخي و جاذبه‌هاي گردشگري رفسنجان خانه «حاج‌آقا علي» است که در روستاي قاسم آباد قرار دارد .«حاج علي آقا» در سال 1136 خورشيدي اقدام به ساخت اين خانه عظيم با زيربناي هفت هزار متر مربع کرد که در بخش‌هاي مختلف آن ظرائفي از سبک معماري عصر قاجاريه به چشم مي‌خورد . گچ‌بري‌هاي زيبا و تماشايي چهار فصل ، کاربندي‌هاي کم نظير ، طاق‌نماهاي باشکوه ، کلاه فرنگي و آجرنماهاي حياط همه و همه ديدني است . تزئينات داخلي عمارت را طرح‌هايي از گل و گلدان ، پرنده و ماهي‌ها تشکيل مي‌دهند که در نوع خود کم نظير است.

از جمله قسمت‌هاي ديدني ، محل اقامت شخصي است که به حاکم نشين شباهت دارد و ايوان‌هاي واقع در چهار سوي اين بنا هر کدام در فصل خاصي مورد استفاده قرار مي‌گرفتند . اين مجموعه تصوير باشکوه و بي‌نظير از معماري در حاشيه کوير همانند نگيني درخشان است . در هماهنگي با اقليم منطقه و با وجود گرماي نسبتا زياد ، خشکي هوا ، بادهاي متغير و وجود شن‌هاي روان بنا حالتي درونگرا داشته و با ديوار چينه‌اي نسبتاً بلندي محصور شده است ، دروازه‌اي رفيع و با عظمت ورودي اين خانه باشکوه است ، داخل خانه از قسمت‌هاي مختلفي شکل گرفته است اما بطور کلي قرينه‌سازي و حفظ تقارن از اصولي بوده که مد نظر معمار ساختمان قرار گرفته است.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1390030410